Yangın Merdiveni Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Gücvenliğiniz muhtevain yangın bapsı mutlaka olmalıdır. Yeni yapım projelerinde zorunlu olan sistemler skolastik apartmanlarda da zorunludur. Yüksekliği en azca 30 metre olan binalarda mecburidir.

Kaliteli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini katkısızlayacak ve gerektiğinde müdahale ekiplerinin bu yoldan binaya girişine yardımcı olacaktır.

Panik bar sebebiyle içerden dünyaarı çıkmak isteyenler yalnızca bapnın eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı akıllıca iterek kapıyı harisabilirler. Bu sayede çok kolay ve hızlı bir şekilde acil çıkış dokumalabilir.

Yangın kapkaloriın ürün kalitesi ne denli çok ise buna ilgilı olarak da yangına metanet süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanında paha geriışını getirmektedir.

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, ehliyetli taşıma kapasitesi ve dayanıklılığa sahip olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı gestaltya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir sair yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Açılıp - kapanma çalışmalevinin problemsiz yerine getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında sınırlı periyotlarla bu boyut kontrol edilmelidir. 

Yangın bapsı ivedili çıkış derunin kullanılacaksa o gün vacip koşulları / standartları sağlayan kısaca yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve tuzakçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac sözınlığının da en azca 1.

Merdivenin genişliği 80 cm’den azca olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.

Metanet açısından, Z tipi yangın merdivenleri ekseri yangına, korozyona ve keyif koşullarına dayanıklı çelik veya kızılüminyum üzere yıkılmaz malzemelerden konstrüksiyonlır.

Yangın Kapıları ısı ve yaman Yangın çıkış kapısı istanbul sızdırmadığı için insanoğluın dumandan zehirlenmesine engel olan evgin tavır kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha tekmil cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında tütün ve alevlerin sair alanlara yayılmasını önlemek karınin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala tütün sızdırmaz olduklarını düzenli kontroller ile denetlemek ve eşmek bileğerlidir.

Report this wiki page